Podstawy działalności w gastronomii Klasa I,II,III 20.05.2020
 

Witryna Ośrodka Szkolno-Wychowawczego

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Podstawy działalności w gastronomii Klasa I,II,III 20.05.2020

Email Drukuj PDF

Podstawy działalności w gastronomii klasa I,II,III 20.05.2020

 

Obliczanie zapotrzebowania na surowiec.

 

 

Normatyw surowcowy na 5 porcji kakao

 

 

kakao 0,03kg

mleko  1000ml

cukier 0,05 kg

 

 

Zadanie

 

Oblicz zapotrzebowanie na surowce potrzebne do przygotowania 75 porcji kakao.

Wyniki podaj w gramach i litrach.

 

 

1kg = 1000g

1litr = 1000ml

 

Obliczenia proszę przesłać na maila.

You are here