Zajęcia praktyczne klasa I,II,III 22.05.2020
 

Witryna Ośrodka Szkolno-Wychowawczego

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Zajęcia praktyczne klasa I,II,III 22.05.2020

Email Drukuj PDF

Zajęcia praktyczne klasa I,II,III 22.05.2020

 

Organizacja pracy w zmywalni naczyń.

 

 

W wyszukiwarce Google wpisujemy

Kształcenie na odległość czas na naukę ore.169                 (Enter)

Klikamy na

kno.ore.edu.pl

Kształcenie na odległość

 

Szukamy

Grupa zawodów Gastronomiczna

 

(Klikamy)

Wybieramy

WYPOSAŻENIE GASTRONOMII

 

(Klikamy)

Wybieramy

Podgląd kursu- po wejściu na platformę, proszę kliknąć

‘’ Zaloguj się jako gość’’

(Klikamy )

Wybieramy

Zaloguj się jako gość

 

 

Klikamy

 

Proszę otworzyć plik Treść znajdujący się w

Moduł VIII Maszyny i urządzenia do mycia naczyń i sprzętu oraz środki do utrzymania czystości.

Proszę przeczytać punkt 3 (strona 9), punkt 4, punkt 5.

Proszę obejrzeć prezentację w Moduł VIII.

 

 

Rozwiązywanie zadań z testów egzaminacyjnych.

 

Zadanie1

Cykl obierania ziemniaków w płuczko-obieraczce trwa 4 minuty.

Wydajność w tym czasie wynosi 25 kg.

Ile czasu potrzeba na obranie 250kg ziemniaków?

 

Zadanie2

Jeśli do produkcji 5 porcji gołąbków potrzeba 250g mięsa, to ile mięsa potrzeba do produkcji 30 porcji gołąbków?

 

 

You are here