Zajęcia praktyczne. Klasa I,II,III. 29.05.2020
 

Witryna Ośrodka Szkolno-Wychowawczego

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Zajęcia praktyczne. Klasa I,II,III. 29.05.2020

Email Drukuj PDF

Zajęcia praktyczne. Klasa I,II,III. 29.05.2020

 

Rozwiązywanie zadań związanych z obsługą na sali konsumenckiej.

 

Długość stołu bufetowego dla 20 osób wynosi 3 m, a dla każdych kolejnych 10 osób dodaje się 1 m.

Zadanie 1

Jaką długość powinien mieć stół bufetowy przeznaczony dla 30 uczestników konferencji?

 

 

 

Zadanie 2

 

Jaką długość powinien mieć stół bufetowy przeznaczony dla 48 uczestników szkolenia?

 

 

 

Zadanie 3

 

Jaką długość powinien mieć stół bufetowy przeznaczony dla 80 gości?

 

 

 

Zadanie 4

 

Ilu gości może przyjąć w jednym czasie kawiarnia, jeśli dysponuje ona 24 stolikami o wymiarach 60 x 80 cm? Stolik o tych wymiarach jest przeznaczony dla 2 osób.

 

Zadanie 5

 

Jaka łączna długość blatów stołu bufetowego powinna być dostępna dla 120 gości hotelowych?

 

 

 

Rozwiązane zadania proszę przesłać na maila.

You are here