Technologia gastronomiczna klasa II(8) 20.04.21
 

Witryna Ośrodka Szkolno-Wychowawczego

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Technologia gastronomiczna klasa II(8) 20.04.21

Email Drukuj PDF

Technologia gastronomiczna klasa II (8) 20.04.21

 

Zadanie 1

 

Oblicz wartość energetyczną 450g zupy fasolowej.

 

Zawartość składnika odżywczego w 100g zupy fasolowej

białko 4g

tłuszcz 1,8g

węglowodany 10g

 

 

Zadanie 2

 

Ile kg odpadów powstało podczas ręcznej obróbki wstępnej 10 kg ziemniaków, jeśli ubytek masy surowca wyniósł 40% ?

 

Zadanie 3

Ile mg potasu dostarczy organizmowi człowieka spożycie porcji ugotowanych ziemniaków o masie 150g, jeżeli 100g tej potrawy zawiera 443mg tego makroskładnika?

 

 

Rozwiązane zadania proszę przesłać na email.

 

 

 

 

 

You are here