Praktyczna nauka zawodu I,II,III 08.04.21
 

Witryna Ośrodka Szkolno-Wychowawczego

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Praktyczna nauka zawodu I,II,III 08.04.21

Email Drukuj PDF

Praktyczna nauka zawodu Klasa I(8), II(G), III(G) 08.04.21

 

Zadanie1

 

Krajalnica do flaków ma wydajność 25kg/h.

Ile będzie trwało pokrojenie 5kg flaków?

 

Zadanie2

 

Na przygotowanie 1porcji surówki zużyto 100g pomidorów i 15g cebuli.

Ile pomidorów i cebuli potrzeba na sporządzenie 10 porcji surówki?

 

Zadanie3

 

Placek drożdżowy z kruszonką piecze się około 40minut.Piec mieści naraz dwie blachy ciasta.

Ile będzie trwało pieczenie czterech blach.

 

Zadanie4

 

Aby przygotować 10 porcji kakao, należy pobrać z magazynu chłodniczego 2 litry mleka.

Ile mleka potrzeba na sporządzenie 1 porcji kakao?

 

Zadanie5

 

Na sporządzenie 1 porcji kotleta mielonego z ryby potrzeba 125g masy rybnej, 15g tłuszczu i 8g bułki tartej. Ile porcji zostanie przygotowanych z 2,5kg masy rybnej, 300g tłuszczu i 160g bułki tartej?

 

 

 

Proszę rozwiązać zadania i przesłać obliczenia na email.

 

You are here