Praktyczna nauka zawodu Klasa I(8), II(G), III(G) 08.04.21
Zadanie1
Krajalnica do flaków ma wydajność 25kg/h.
Ile będzie trwało pokrojenie 5kg flaków?
Zadanie2
Na przygotowanie 1porcji surówki zużyto 100g pomidorów i 15g cebuli.
Ile pomidorów i cebuli potrzeba na sporządzenie 10 porcji surówki?
Zadanie3
Placek drożdżowy z kruszonką piecze się około 40minut.Piec mieści naraz dwie blachy ciasta.
Ile będzie trwało pieczenie czterech blach.
Zadanie4
Aby przygotować 10 porcji kakao, należy pobrać z magazynu chłodniczego 2 litry mleka.
Ile mleka potrzeba na sporządzenie 1 porcji kakao?
Zadanie5
Na sporządzenie 1 porcji kotleta mielonego z ryby potrzeba 125g masy rybnej, 15g tłuszczu i 8g bułki tartej. Ile porcji zostanie przygotowanych z 2,5kg masy rybnej, 300g tłuszczu i 160g bułki tartej?
Proszę rozwiązać zadania i przesłać obliczenia na email.
« poprzednia | następna » |
---|